dissabte, 12 de març de 2016

Les dones sou superficials...

Sempre he pensat que els homes som molt més superficials que les dones, però recentment he estat llegint diversos articles i estudis que ens demostren tot el contrari. Les dones prejutgeu més que els homes, eps… sempre generalitzant!!!

Per desgracia meva els homes menys atractius estem menys tolerats que els “guaperes”. Els lletjos si ens comportem malament, serem jutjats amb severitat. Això és el que afirmen Jeremy Gibson i Jonathan Gore, científics de la Universitat d'Eastern Kentucky, que han arribat a la conclusió que la visió que les dones tenen dels homes està determinada per dos aspectes: l'atractiu físic i el grau de compliment de les lleis i les normes. L'home ideal és, per a una majoria de dones, aquell que compleix aquests dos requisits: és atractiu i no se salta les normes socials.


Un estudi publicat a “Gender Issues” analitza les reaccions de les dones davant d'homes. La conclusió és que les dones passeu per alt determinats comportaments socialment reprovables només si els que se salten les normes són atractius. Si no ho són, sou molt més severes. Això fa que els homes atractius que no se salten les normes tinguin molt èxit entre les dones. Els que són atractius però no es comporten de forma correcta, en canvi, són observats amb un ull més crític. L'atractiu físic, doncs, és un element molt important però, per ell sol, no obre totes les portes.

Així doncs, si som lletjos però tenim un comportament correcte, serem senzillament tolerats per les dones. Però si a més de no ser atractiu ens saltem les normes, aleshores som vistos de forma completament negativa.

A les xarxes socials les dones rebutgeu el contacte amb un home poc atractiu que, en el seu perfil, es presenta de forma transgressora, aquesta és una altre afirmació que demostra la superficialitat de les dones. 

Un altre factor que també ho confirma són els cuidats estètics, tot i que la tendència ha canviat moltíssim, les dones us critiqueu entre vosaltres pel pentinat, la manera de vestir, el maquillatge, etc. Una gran part de les dones també dediqueu molt de temps amb cremetes, perruqueria, estètiques, botigues de moda, ungles, etc.., a més la mentalitat femenina sol dividir les coses entre lletges i maques mentre que els homes tenim un cervell on dividim les coses per la seva utilitat.


I per últim l’esport, la gran majoria de les dones realitza l’esport per estar més “maques” en canvi els homes fem esport per salut.

Tot això són generalismes, està clar que tots som diferents, homes i dones, personalment crec que la superficialitat depèn més de la persona que del seu gènere, però he pensat que potser amb aquest tema us “piqueu” una mica. Sempre m’ha agradat generar un bon debat, superficial o no…


David Catà
Emprenedor, Expert en Comunicació i Màrqueting.
Pare de dos fills.

Per a més informació podeu visitar el seu blog Enredat a la xarxa...

Reb els posts al teu e-mail:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...