dissabte, 30 de gener de 2016

Galetes Linzer

Avui us presento la recepta de les galetes Linzer. Molt fàcils de fer i boníssimes. 

Us hi animeu?

Ingredients (per a 20 galetes):
  • 200 gr.de mantega
  • 125 gr.de sucre glass
  • 1 clara d'ou
  • 1 mica de sal
  • 2 cullerades de sucre vainillat
  • 400 gr de farina
  • 100 gr de melmelada
  • 2 làmines de gelatina neutra
  • Sucre glas per decorar
 

Preparació:

Batem la mantega, el sucre i la clarad'ou amb la batedora elèctrica fins que tingui una consistència cremosa. Incorporem la sal i el sucre vainillat. 

Tamisem la farina per sobre de la barreja i incorporeu-la tota poc a poc fins que la massa es desprengui, formant una bola i reserveu-la coberta de film a la nevera durant una hora.
 
Estirem la massa fins que tingui uns 2 mm de gruix. Retallem les galetes amb circumferències de 5 o 6 cm de diàmetre. A la meitat d'elles li fem forats en el centre amb un descoratjador de pomes o amb qualsevol altre tallador amb forma més petita que la galeta.

Preescalfem el forn a 180ºC. Folrem la safata amb paper de forn i hi posem les galetes. Les courem durant 10 minuts o fins que les vores comencin a daurar-se.

Retirem les galetes i les deixem refredar sobre d'una reixeta.

Remullem les làmines de gelatina uns minuts en aigua freda. Mentrestant escalfem la melmelada i quan arrenqui el bull la retirem i hi aboquem les làmines ben escorregudes. Remenarem fins que es dissolguin completament i reservem en un lloc fresc fins que la melmelada comenci a quallar.

Posarem les galetes amb l'orifici al centre sobre una superfície i les decorem amb sucre glas.

Per altra banda omplim les galetes a les que no hem fet forat fins que la gelatina ja no s'escorri per les vores.

Dipositarem una petita quantitat de gelatina al centre de la galeta i la cobrirem amb la part decorada amb sucre, pressionant lleugerament perquè només s'escapi la melmelada pel forat. 
Deixarem quallar del tot abans de consumir i les guardarem en un recipient hermètic perquè no perdin la frescor.


Espero que gaudiu molt d'aquesta recepta i ja explicareu si us quedat bones! ;)

Fins aviat!!

Post de:
Carme Margalef  
Blocaire d'Ara Postres.





Reb els posts al teu e-mail:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...