dissabte, 17 d’octubre de 2015

Punts per entendre als homes

Quantes vegades he sentit la típica frase “no entenc als homes!!!”. 

En el post d’avui intentaré donar llum al pensament masculins a veure si podeu veure la llum. 

Aquesta afirmació no l’he acabat d’entendre mai, els homes ens considerem éssers senzills, simples i planers, és a dir, que som molt fàcils d’entendre.

A continuació us deixaré alguns punts claus que crec que us serviran per entendre la nostre manera de pensar:

1-Tenim sentiments:

Els homes també tenim sentiments, això ens queda clar, però tenim dificultat a expressar el que sentim i pensem.  Sens dubte, la por al rebuig, a comprometre la nostre masculinitat o a contradir les normes culturals i  té molt a veure...La realitat és que, tant homes com a dones, som éssers humans emocionals, TOTS sentim de la mateixa manera, l'única cosa que canvia és la forma i freqüència en què ho expressem, depenent de les personalitats de cadascú. La diferència principal amb les dones és que solem expressar els nostre sentiments amb accions i no amb paraules. Us aconsello que us fixeu més en detalls del nostre comportament que no en la expressió oral.

És possible que els homes ens resistim més a mostrar emocions, però això no significa que no tinguem sentiments que siguin igual de complexos que els teus. Els homes no som cavernícoles obsessionats amb les necessitats bàsiques: menjar, sexe i somni. Desfés-te d'aquest pensament!

2-Pensem en el sexe cada 7 segons?

Durant molts anys s’ha dit que els homes pensem  en el sexe en tot moment. Aquesta afirmació ha resultat ser falsa a la llum de recerques científiques recents. Que això sí mostren que els homes pensem en sexe el doble de vegades que vosaltres. Una altra diferència entre el cervell masculí i femení és que l'àrea d'interès sexual és 2.5 vegades més gran en els homes. Això potser és degut que durant l'adolescència, els homes produïm de 200 a 250% més testosterona que en la seva infantesa, la qual cosa provoca un increment en l’interès sexual. Mirar els encants del cos femení, interessat o no, és una reacció natural per a un home.

4- Els amics o la parella?

Els homes necessitem una mica d'espai, una mica de temps per estar amb els nostres amics i això no significa que no us vulguem.

Definitivament hi ha una part que la parella no pot omplir, les relacions entre homes. Tingues present que l'egoisme no ha d'existir; i considera sempre que no pel fet d'estar junts la relació ha de ser l'únic vincle social amb el món. Una relació sentimental sòlida ha de tenir bones bases des del principi. Una parella pot ser feliç encara que no comparteixin tots els seus interessos; al contrari poden ser encara més feliços respectant-se els seus propis espais individuals.

5- La regla dels trenta segons:

Quan li preguntes a la teva parella com se sent o quin és la seva opinió, probablement es prendrà el seu temps per respondre. Les dones processeu els sentiments més ràpid i els expresseu amb celeritat, mentre que els homes necessitem una estona per digerir-los i verbalitzar-los. Així, els experts aconsellen que, després de la pregunta, espereu trenta segons sense dir res: no suggereixis, no fiquis pressa i no ens interrompis. Ens expressarem sense dificultat i amb confiança.

6- Els homes tenim una capacitat limitada per al detall:

Les dones aprecieu amb perspicàcia els detalls, però els homes visualitzem el panorama en general. Quan ens expliqueu alguna cosa amb tot luxe de detalls, probablement només ens quedem  amb la idea principal. La solució, segons els experts, és molt senzilla: Aneu al gra!!

7-No tenim poders mentals:

Potser us sorprengui aquesta afirmació, però els homes no llegim les vostres ments!!. No és la nostra responsabilitat saber automàticament el que necessiteu. Si no ho demaneu, les possibilitats que la teva parella no sàpiga com complaure't són múltiples. Així que recomano la simplicitat, si necessiteu alguna cosa, ho demaneu.

8-No ens fixem només en el físic:

No creguis que els homes només ens preocupem per l'aparença. És possible que pensis que els homes solament es preocupen per l'aspecte del cos d'una dona i li sumen punts addicionals si té una cara bonica, però aquest no és el cas quan els homes prenem de debò a una dona.

No creguis que tot el que has de fer per impressionar a un home és anar al gimnàs, posar-te un llapis d'ulls i usar pantalons apretats. Per contra, has d'impressionar-ho amb el teu carisma, la teva intel·ligència i la teva habilitat per tenir una bona conversa. Per descomptat, alguns homes s'obsessionen més amb les aparences del que haurien de, però el mateix succeeix amb les dones.

En fi, nosaltres diem que no us aconseguim entendre i vosaltres us queixeu que no us escoltem, que no som sensibles o que no ens comuniquem. La guerra entre sexes sembla que mai acabarà, i encara que al final som tots simplement humans, sembla que el sexe condiciona la nostra mirada del món. Post de:

  
David Catà
Emprenedor, Expert en Comunicació i Màrqueting.
Pare de dos fills.

Per a més informació podeu visitar el seu blog Enredat a la xarxa...

Reb els posts al teu e-mail:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...