dissabte, 31 d’octubre de 2015

Panellets

Els panellets són uns  pastissos petits i de diverses formes, fets a base de massapà i altres ingredients, que els donen un gust i aroma característics.

Són les postres típiques de la diada de Tots Sants, a  Catalunya "La Castanyada".

També se solen  acompanyar amb castanyes, moniatos i vi dolç.

Ingredients bàsics:
250 gr.de sucre en gra
500 gr.de farina d’ametlla
ratlladura d'una llimona
2 ous

Sabors:
Cacau
Vainilla
Cafè soluble 
etc 

Per decorar:
Pinyons
Ametlla en granet 
Coco ratllat 
Melmelades 
Fruites confitades


Preparació:

En un bol barregem la farina d’ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona.

Anem afegint els ous un a un, barrejant bé cada vegada. Com més tou quedi millor, però que puguem formar una bola de massapà amb la massa. Ara partirem la bola en quatre porcions, (el nombre de porcions depèn de quants de sabors vulgueu fer). En aquest punt li podríem afegir a cada porció qualsevol aroma com extracte de cafè soluble, cacau, vainilla...

Un cop tinguem cada porció ja preparada l'embolicarem en film i la deixarem reposar a la nevera unes 4 hores més o menys.

Escalfem el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix.

Ara és el moment d'anar formant boletes que anirem reservant en una safata. normalment els panellets pesen uns 15 gr cadascun, encara que podeu fer-los de la mida que us agradi més.

Els podem arrebossar amb ametlla en granet o pinyons, per a això, barregem uns 200 gr. de pinyons o ametlla en granet, amb un rovell d'ou. Barregem bé fins que quedin ben xops, i és tan simple com arrebossar les boletes de massapà en ells i veureu que fàcilment s'enganxen. Si els fem d'ametlla en granet, el típic és donar-li forma allargada al panellet.

Si els fem amb alguna fruita o melmelada, els donem forma de bola, aplanem la bola lleugerament, i al centre hi posem un quadradet de fruita o un punteta de melmelada.

Els de cafè podem fer-los allargats.

Els de coco els farem en forma de cono i els arrebossarem en un recipient amb coco ratllat.

Els posem tots en una safata de forn i els enfornem a mitja alçada uns 5 minuts.

Quan els traiem del forn els deixem refredar a la safata i ja estaran llestos per menjar, o guardar-los en un pot tancat hermèticament. Es conserven tranquil·lament uns 4-5 dies.

Encara que dubto que durin tant!!


Si us animeu a fer-los també poden participar els més petits de casa, són molt fàcils de fer i segur que estaran encantatsd'ajudar-vos.

Post de:
Carme Margalef  
Blocaire d'Ara Postres.





Reb els posts al teu e-mail:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...