dissabte, 18 de juliol de 2015

Com sobreviure a les vacances!

Quan ens arriba a les mans el calendari de l’any, una de les primeres coses que fem és situar-hi les nostres vacances. Intentem que aquestes puguin ser compartides amb la nostra parella, els nostres fills, els nostres amics, la nostra família.

El que estem fent és intentar planificar un espai per dedicar a estar amb aquells amb qui, mentre treballem, hi estem poquet.

Com de dífícil pot ser per alguns aquest projecte! En algunes cases és com muntar un puzzle amb qui els nostres “jefes” un cop confegit, poden no estar d’acord i hem de tornar a començar però...s’ho val.  El premi és motivador. Passarem uns dies en bona companyia.


I quan ja les tenim a punt, comença el compte enrere, els mesos, les setmanes, els dies,... 3, 2,1 (un dia molt feliç!) i JA HI SOM!

Possiblement hem triat un destí que ens fa marxar de l’entorn habitual durant uns dies i cal arreplegar trastos i maletes amb la corresponent calor i quilòmetres i anar fent via. En algun moment del trajecte potser ens assalta el pensament de que el proper any ens quedarem a gaudir de la comoditat de casa i el no fer res... de fet no hi estem mai....no seria mala idea!

Però aquest any no! Ja som en camí del nostre destí a la platja, a la muntanya, a la ciutat, el país de descoberta. Podem haver-ho o no planificat  però seguim una ruta que fins ara havia estat a la nostra imaginació i ara per fi es converteix en realitat.

La nostra idea és estar bé al cent per cent, sense escletxes, i quan alguna cosa no va segons el previst és molt possible que ens puguem sentir culpables de la nostra mala sort quan hem de tenir ben clar, siguin o no siguin vacances, que no podem controlar-ho tot. I per una petita cosa (que més tard convertirem en anècdota per explicar als companys), se’ns arruïni el dia (un preuat dia de vacances!).


Hem de poder estar atents a no deixar-nos arrossegar pels mals moments,  què caram! estem de vacances! Els ritmes canvien i també les rutines i nosaltres hem de saber col·laborar i entendre que tot i estar de vacances les situacions poden no afavorir-nos. Trencar les rutines, encara que sigui de manera volguda, implica un esforç i una certa resistència al canvi. El nostre estómac i les seves exigències, la són, el cansament, notícies que podem rebre, són sensacions que ens arriben d’altra manera però que ens arriben ... tot i estar de vacances.

Per tant, qui no pot fer vacances és la nostra actitud, que ha de ser positiva davant els petits o mitjans entrebancs que poden presentar-se. La caiguda inoportuna, la picada d’un bitxo misteriós, l’escalfament del motor, el retard de l’avió, el tancament dels horaris de la cuina, ... però ... ESTEM DE VACANCES!!

Per quan el proper calendari?

Post de:
Dolors Molina
Psicòloga clínica i psicopedagoga.
Reb els posts al teu e-mail:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...