dissabte, 13 de juny de 2015

Pasta de full amb crema de fruites

Avui us porto una recepta refrescant per aquests dies de calor. Us animeu a provar-la???

Ingredients:
1 làmina de pasta de full (la meva del Lidl)
2 plàtans
2 kiwis
12 maduixes
1 ou per pintar la pasta de full

Per la crema:
1/2 litre de llet
3 rovells d'ou
4 cullerades plenes de "maizena" o fècula de blat de moro
Pela de llimona o essència de vainilla
4 cullerades de sucre

Per la brillantor (almívar):
1 got d'aigua
1/2 got de sucre
1 sobre de gelatina neutra, 1 o 2 làmines de gelatina neutra



Preparació:
El primer que farem, serà reservar mig got del 1/2 litre de llet.

La resta de la llet la posem en un cassó a escalfar, amb la pela de llimona o l'essència de vainilla (el que més ens agradi) i el sucre.

Escalfarem a foc mitjà perquè es barregin bé els sabors.

A la llet que teníem reservada en un got, li tirarem 4 cullerades plenes de "maizena" o fècula de blat de moro i barregem molt bé amb una forquilla perquè no quedi cap grumoll.

A aquesta barreja, també li afegim les 3 rovells d'ou, i barregem bé de nou.

Això ho afegim a la llet que tenim escalfant. (Alerta: que no estigui a temperatura molt alta. No cal que arribi a bullir). Abans, però, traiem la pela de llimona en el cas que la tingui i amb unes barilles remenem bé (uns 3 minuts). Notarem molt ràpid que es comença a espessir.

Retirem del foc, i ho posarem en un recipient per deixar-ho refredar a la nevera unes hores.

Jo li solo posar paper film fregant la crema ja que això farà que no quedi crosta a la capa més superficial. Quan estigui ben freda estarà a punt per fer-la servir.

Mentre la crema va perdent temperatura seguirem amb la pasta de full.

Pre-escalfar el forn  a uns 175 ºC.

Preparem la pasta de full. Si és congelada la traurem uns 30 minuts abans. Si és fresca no caldrà.

Posem la placa de pasta de full sobre de paper vegetal i dobleguem les vores cap a dins com a un 1 cm o 1'5 cm aproximadament.

Punxarem amb una forquilla, el que és tota la base de la pasta fullada, menys les vores. (Això farà que al forn, la base no pugi però les vores sí augmentin i així podrem omplir sense cap problema. A part que queda més bonica).

Batem l'ou, i amb ell, pintarem les vores que teníem doblegades. ULL!!! Només les vores.

Ho posarem al forn uns 20-25 minuts a 175 ºC, com sempre depenent de la potència del forn. Quan veiem que està ja dauradet, traiem i deixarem refredar.
Mentre es refreda la pasta de full, preparem ara la brillantor pel pastís. És tant senzill com posar en un cassó l'aigua i el sucre i portar-ho a ebullició fins que veiem que es comença a evaporar l'aigua. Si utilitzem una làmina de gelatina neutra, la posarem en remull amb una mica d'aigua freda fins que s'estovi i després la escorrem bé i l'incorporem a la barreja i remenem ja fora del foc. Si és gelatina en pols l'hi afegim costat de l'aigua i el sucre per coure-ho junt.

Deixem refredar i notareu que la gelatina comença a espessir. Reservem.

Rentem les fruites i les tallem.

Per al muntatge, posarem la crema pastissera sobre de la base del full que estarà ja freda.

Col·loquem les fruites partides sobre, i amb un pinzell, li donem bé a totes les fruites amb la brillantor i si voleu a les vores de pasta de full també.

L'almívar té dues funcions una donar brillantor perquè quedi més bonica i l'altra protegir les fruites perquè no es posin negres.

Ho posem a la nevera perquè estigui fresqueta, i ja tenim a punt el pastís de pasta de full amb fruites fresques!


A que és fàcil, doncs us garanteixo que triomfareu, esta bonissima i ara per a l'estiu és perfecta !!
 
Un petonet!

Post de:
Carme Margalef  
Blocaire d'Ara Postres.





Reb els posts al teu e-mail:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...