dijous, 26 de març de 2015

Excursió a la Fageda d'en Jordà

Avui us volem recomanar una excursió a la Fageda d'en Jordà per fer algun dia d'aquesta Setmana Santa.

La Fageda d'en Jordà és una de les 26 reserves naturals que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.


S'hi pot accedir a peu, en bicicleta o en carro.

Si aneu amb mainada us recomanem l'excursió en carro ja que els nens s'ho passaran d'allò més bé i podreu gaudir d'un fantàstic paisatge!

L'excursió dura uns 50 minuts i, més o menys a la meitat, fa una petita parada on podreu aprofitar per fer fotos.


Hi ha diferents factors que la fan especial i que fan que pugui crèixer una fageda tant gran en una zona com aquesta: la fageda creix sobre la colada de lava del volcà del Croscat que s'estén pels municipis de Santa Pau, Olot i Les Preses. És un bosc de faigs excepcional ja que es troba a 550 metres d'altitud i amb unes condicions d'humitat perfecta. Les roques volcàniques permeten que el drenatge de l'aigua sigui molt eficaç. La Fageda d'en Jordà es troba en un espai pla, amb turons suaus (tossols) i els arbres tenen una alçada de més de 25 metres d'alçada. 


Després de l'excursió podeu aprofitar per visitar la Cooperativa La Fageda on podreu gaudir d'una visita guiada per veure com fabriquen els seus productes (consultar horaris i més informació aquí)


Per si no ho coneixeu la Cooperativa La Fageda té com a finalitat aconseguir que les persones de la comarca que pateixen discapacitat psíquica o malaltia mental s’integrin plenament a la societat a través d’un treball digne i justament remunerat.

Val la pena visitar-los ja que els seu productes (iogurts, gelats, melmelades...) estan boníssims!

Podeu aprofitar per dinar en algun dels restaurants de la zona on trobareu la típica cuina catalana o fer un pícnic a les diferents zones habilitades que trobareu a La Fageda d'en Jordà.


A ben dinat podeu aprofitar per acostar-vos fins al Camping Lava de Santa Pau on podreu agafar el trenet turístic per fer una ruta tranquil·la amb vista panoràmica del volcà de Martinyà, el Pomareda, el Torn i el Croscat, el més espectacular!


Al peu del Croscat, es fa una parada on el guia dóna més informació del mateix: la seva història, característiques... i on podreu fer més fotos.
I per acabar d'arrodonir el dia podeu visitar Santa Pau i comprar els seus fesols.
 Esperem que us animeu a fer aquesta excursió i ens expliqueu si us ha agradat!

Per a més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...