dissabte, 7 de febrer de 2015

Recepta de la Tarta Tatin

Amb aquesta recepta començo la meva col·laboració amb Més que mares

És una recepta molt fàcil de fer i amb uns ingredients que segur que tots teniu a casa. 

Animeu-vos i proveu de fer-la que segur que us agradarà!


Ingredients:

4 pomes tipus reineta o golden
100 gr de sucre
1 Taronja en suc
50 gr de mantega
1 làmina de massa pasta de full


Preparació:

En primer lloc pelem les pomes i les tallem a quarts traient les llavors. Si cal podem tallar trossos més petits per omplir els buits.

Un cop fet això posem el motlle sobre del foc i escalfem la mantega.

A continuació afegim el sucre fins que caramel·litzi , vigilant que no es cremi.

Quant comenci a agafar color i espessir hi afegim el suc de taronja.

Seguidament ho remenem tot amb una cullera de fusta i ho deixem reduir a foc lent.

Apaguem el foc i disposem els quarts de poma en el motlle, per sobre del caramel, amb la part rodona cap avall i intentant que quedin atapeïts i sense cap buit per tapar.

Sobre el taulell estenem la làmina de pasta de full amb un corró per deixar-la més fina i la punxem amb una forquilla perquè no pugi molt amb la calor .

Després , cobrim el motlle amb la massa de pasta de full .

Tant si la làmina de pasta de full és quadrada com rodona tallar els sobrants amb unes tisores per deixar un cercle d'uns dos centímetres més gran que el motlle.

Empènyer la massa de pasta de full sobrant cap avall per ajustar-la a la font de forn.

Ho posem al forn a 180ºC durant 45 minuts.

Transcorregut aquest temps, traiem el pastís del forn i el deixem refredar 5 minuts.
Finalitzem donant la volta al pastís sobre un plat gran (com si fos una truita) de manera que la massa quedi sota del pastís.

Compte! Si li donem la volta massa aviat el caramel, encara líquid,  s'escorrerà fora del pastís. 
Si ho deixem més temps, el caramel solidificarà completament i no hi haurà manera de donar-li la volta al pastís... Així que compte amb això. Ha d'estar calenteta encara però no cremant.


Espero que gaudiu molt d'aquesta recepta!

Podeu enviar-nos les vostres fotos a mesquemares@gmail.com i les compartirem.

Post de:
Carme Margalef  
Blocaire d'Ara Postres.





Reb els posts al teu e-mail:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...