dissabte, 17 de gener de 2015

2015! Aconseguirem alguns dels propòsits?

Ja és aquí. 2015 ha arribat i segurament estem intentant aconseguir els  propòsits d'any nou que en hem marcat al iniciar l’any. Però no ens enganyem, el més probable és que la majoria d'ells es quedin pel camí. Meres intencions que mai arribaran a ser realitat. No arribaran a ser-ho, però haurien. Pel que sembla, cal repetir una mateixa activitat durant 21 dies seguits perquè es converteixi en un hàbit. Estem disposats a això? Per si de cas, pren nota. Aquí van uns propòsits d'any nou que segurament no aconseguirem complir, però que ens agradaria fer-ho. Igual val la pena l'esforç.

Deixar de fumar
D'acord, aquest és el tòpic de tots els anys. Per això sé que potser no ho aconseguirem. Cada 1 de gener, el mateix: "Aquest és l'últim cigarret que em fumo". I res. Sempre n'hi ha un més i un altre i un altre.

Sincerament, no ho entenc. És perjudicial per a la salut, i a més fa que olorem malament,  ens costi respirar i ens provoca una tos horrorosa. Tot això sense explicar el car que resulta. Si diàriament poséssim a una guardiola els diners dels paquets que no compres, a finals d'any tindríem una xifra més que considerable. No ens motiva la possibilitat de tenir un regal extra a final d’any?
 

Fer Exercici
Al gener, els gimnasos s'omplen massa perquè hi ha milions de persones que han decidit apuntar-se a principis d'any. Trobarem les sales de musculació plenes de gent (els habituals i els novells), haurem d'esperar torn per poder utilitzar a qualsevol màquina.

Però és que això d'aconseguir en menys de 12 mesos el cos de Joel Joan no sembla el més viable. I és que, encara que alguna revista de capçalera com Mens Health digui que podem aconseguir un cos com aquest en menys de noranta dies, no conec a ningú que ho hagi aconseguit (ni tan sols que s'hagi apropat). Tot i això millorar el físic i cuidar-nos està  molt bé. Pel que us animo a fer exercici sense marcar-se un objectiu irreal.

Menjar sa
El de menjar més saludable és tota una batalla perduda. La fruita i la verdura es passa a saludar de tant en tant pels nostres menús, però clar, és que la xocolata i els tiramisús estan molt més bons. Val més que anem incloent més color verd en els àpats o acabarem francament malament. El nostre organisme serà molt més feliç si ho fem.

Buscar una nova feina
No cal dir que no està la situació laboral com per anar deixant un lloc de treball a la lleugera. Per descomptat que no. Però això no impedeix que vagis buscant un de nou perquè sorgeixi la possibilitat de canviar-te.

Diuen que un lloc de treball val la pena si es compleixen tres factors: t'agrada, aprens i et paguen de manera justa d'acord amb la tasca que desenvolupes. Si un d'aquests tres punts no es compleix, hauries de plantejar un canvi molt seriosament. Així que proposa't enviar almenys cinc currículums cada dia.

Deixar de queixar-se per tot
A vegades estem ficats en un bucle de queixes per absolutament per tot. Els nostres amics han començat a anomenar-me Grinch, ja no ens truquen per anar a fer la cervesa i perdem contactes de Facebook gairebé diàriament.

Sóc conscient de la dificultat que és sortir d'aquesta espiral però hem de provar de canviar el punt de vista de la vida per un més optimista. Pensem en el que tenim de bo en el nostre entorn i provem a somriure sense motiu. Sí, encara que et sentim una mica ridícul.

Fer-nos menys selfies
No som cap adolescent, encara que el teu compte d'Instagram, plena de selfies, sembli indicar el contrari. Sabem que hi ha tot un món allà fora per fotografiar a més de la teva pròpia cara. Ha arribat el moment de pujar la nostra autoestima amb procediments més saludables i a sobre ens estalviarem de veure  la nostra cara davant a cada segon.  Estàs massa vist....

Aixecar la vista del mòbil
Hi ha vida més enllà del nostre telèfon mòbil, sabeu? Si hem deixat de mirar endavant  per jugar a Candy Crush, si anem pel carrer parlant per WhatsApp o si passes del que t'expliquen els teus amics per postejar a Facebook... nois, hem de tornar a la vida 1.0 que ens estem perdent massa.

Estalviar
El dia 31 de desembre al migdia el d'estalviar sembla molt bona idea. El dia 1 quan obrim la cartera i recordem que vas convidar a rondes a tothom al bar del teu amic ens adonem que és un propòsit que ens resultarà impossible complir.

Mirar menys tele i llegir més
Reconeixeu-ho, molts estem enganxats a algun programa d'aquests que no ens atrevim a reconèixer, per això ens proposem coses com llegir més i veure menys la televisió. No obstant això, acabarem  gaudint de la frivolitat televisiva i la resta de plaers propis del segle XXI.

D'altra banda, d'acord amb un estudi realitzat fa uns anys pel psicòleg Richard Wiseman, només el 12% de les persones aconsegueix el que es proposa cada vegada que el calendari assenyala l'inici d'un nou any. 

Wiseman també va arribar a la conclusió que els homes tenen més èxit quan s'uneixen a altres amb un mateix objectiu (per exemple, anar al gimnàs) o quan se centren en la recompensa que suposarà el seu objectiu. 

O sigui que si volem arribar a complir algun dels típics propòsits d’any nou, haurem de buscar en el nostre entorn algú que els comparteixi, segur, segur que trobarem molts amics il·lusionats a complir-los. Post de:

  
David Catà
Emprenedor, Expert en Comunicació i Màrqueting.
Pare de dos fills.

Per a més informació podeu visitar el seu blog Enredat a la xarxa...

 

Reb els posts al teu e-mail:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...