dissabte, 18 d’octubre de 2014

Els homes i el dolor

Quantes vegades hem sentit la típica frase... "si els homes tinguessin els nens el món s’acabaria!!!". Això m’ha fet pensar en les diferències entre homes i dones i la tolerància al dolor. 

La meva teoria era que les dones teniu quelcom que fa que suporteu més el dolor, i que els homes no és que siguem més "queixiques", sinó que sentim més el dolor que vosaltres. Bé... aquesta és la meva teoria. Potser algunes de vosaltres seguireu pensant que som uns malalts insuportables i "queixiques"...

imatge

La societat té un paper en el desenvolupament de les maneres de tractar amb el dolor. A les nenes se'ls demana que avisin si es fan mal, però als nens se'ls diu que s'aguantin i segueixin. Els homes adults no volem comunicar el nostre dolor, encara que estigui present.

Les diferències entre home i dona respecte al dolor involucren factors anatòmics, fisiològics, neuronals, hormonals, psicològics i socioculturals. En avaluar aquests factors els experts conclouen que la dona pateix amb més freqüència dolor i presenta un llindar més baix de dolor que els homes, referint més dolor musculoesquelètic, neuropàtic, per electricitat i per pressions de temperatura.

La naturalesa és sàvia i sap perquè fa les coses. La dona en certs aspectes és més tolerable al dolor físic INTERN.


imatge

L'exemple més comú és el part. El cos es prepara per a tal dotant la dona amb l'oxitocina que és la que estimula les contraccions uterines i alhora fa més resistent al dolor a la dona. A part els estrògens fan  el seu sistema nerviós més flexible i així suporten més el dolor.

L'home per la seva banda pot resistir el dolor d'una manera diferent i és per la testosterona que el fa més fort al dolor EXTERN i a suportar més les situacions de perill que la dona.

Però tant l'home com la dona estan dotats de la capacitat de dominar el dolor més enllà del creïble, doncs aquest és només un impuls nerviós, i aquest es pot controlar a través de la ment. Persones com els ioguis, faquirs i alguns experts en arts marcials aprenen a dominar i controlar el dolor de tal manera que ho bloquegen totalment controlant-lo a voluntat.

imatge

Així doncs tenim dret a queixar-nos quan estiguem malalts -és que sentim amb més intensitat el dolor que vosaltres-... Encara que potser només ens queixem a casa i quan estem en societat aguantem més dolor i fem veure que no ens fa mal...

Post de:
 
David Catà
Emprenedor, Expert en Comunicació i Màrqueting.
Pare de dos fills.

Per a més informació podeu visitar el seu blog Enredat a la xarxa..

Reb els posts al teu e-mail:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...