dissabte, 16 d’agost de 2014

Tòpics masculins...

En aquest post vaig a parlar dels tòpics masculins. Perquè no tots som uns cabrons, no només pensem en el sexe, no hi som tots sortits, però hi ha coses que sí que tenim tots en comú. 
No a tots els homes ens agrada el futbol,  però el que si és cert, és que en general ens agrada competir per altres coses tan estúpides. Crec que el sentiment competitiu, el portem genèticament, no ho podem evitar. Són característiques tan pròpies de l'home com defensar que no està perdut després de portar 6 hores donant voltes amb el cotxe. 
Tots pensem que sabem beure. Beure és com jugar al mus o al pòquer. Tot el que el fa creu que ho fa bé i que quan perd és per mala sort. No és així. Hi ha gent que aguanta l'alcohol, gent a la qual li senta malament i gent a la qual l'hi haurien de prohibir. Per a un home és, a més, una qüestió d'orgull. Per mi no hi ha cosa tan patètica com un tipus que no sap beure i ho segueix intentant. 
Odiem que ens classifiquin. De la mateixa manera que no us agrada a vosaltres, a nosaltres ens fot que tingueu idees preconcebudes de com som. Els haurem ximples, llestos, macos, antipàtics, porcs i nets, però no tots som iguals, només semblants. Cada un de nosaltres és un món i també tenim rampells hormonals només que els portem per dins, que si no els col.legues es riuen de nosaltres!!! 
Els homes no escoltem. Hi ha una teoria que diu que per causa de la forma de la laringe i les cordes vocals femenines, la veu de la dona és més complexa i melòdica que la masculina. Per això, segons Michael Hunter, de la Universitat de Sheffield, quan els homes senten a les dones s'activen àrees del cervell que processen l'entonació emocional i la musicalitat, el que els distreu del contingut del missatge. 
Els homes fem les barbacoes. Això és cert i PUNT, el motiu...Jo mascle, jo encendre foc i protegir llar, UGH UGH. És un estereotip, en realitat, avui en dia, les barbacoes les encenen qui les aguanta, (que no vegis que calor es passa). Potser ens deixeu fer les barbacoes perquè ens doneu una cervesa ens col·loqueu a la barbacoa i estem una estona entretinguts sense donar pel sac jajajaja. 
Als homes també ens agrada tenir amics. Històricament la relació d'amistat entre homes era només per compartir alguna activitat, a diferència de les dones que compartiu fonamentalment sentiments. Tot i aquesta premissa crec que això està canviant i entre els homes comencem a parlar també de sentiments...però anem poc a poc..que no ens agrada reconèixer-ho... 
Diu la dita que "l'home i l'ós com més lleig, més bonic" o "com més pelut, més bell". En qualsevol cas aquest famós refrany fa referència a la bellesa masculina, incidint en què la bellesa no és important per la seva virilitat i atractiu. Argument justificatiu per als poc agraciats però que avui dia té escassa vigència, ja que l'home contemporani ha evolucionat molt en aquest aspecte, entrant a formar part de manera activa en el mercat de la bellesa i la cura personal. 
L'altre dia m'explicaven un acudit: Què significa ajudar en la neteja de la casa? Aixecar els peus quan la dona passa l'aspiradora. A part de l'acudit fàcil tots sabem que això ja no és cert, una gran part del sector masculí ja planxem, cuinem, netegem..... i encara que la majoria de dones no ho vulgui reconèixer.. alguna d'aquestes coses les fem molt millor que vosaltres... 


Post de:
 
David Catà
Emprenedor, Expert en Comunicació i Màrqueting.
Pare de dos fills.

Per a més informació podeu visitar el seu blog Enredat a la xarxa..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...