dissabte, 2 d’agost de 2014

Stop caspa

La caspa és una anomalia del cuir cabellut caracteritzada per la descamació massiva de petites escames de la capa còrnia. 

No constitueix un problema patològic però resulta molesta. 

El pateixen moltes persones i provoca molta inseguretat. 

Existeixen dos tipus de caspa:

Caspa seca
  • Escames fines, seques, blanques o grisàcies que es desprenen fàcilment i ocupen tota l’àrea del cuir cabellut.
  • Escames sobre les espatlles i el coll.
  • El cuir cabellut és sec i el cabell sense lluentor.
  • No presenta signes inflamatoris.
 

Caspa grassa
  • Escames més grans, espesses, groguenques i greixoses.
  • Localitzades a les zones seborreiques.
  • Les escames s’enganxen al cuir cabellut i al cabell formant plaques. 

La caspa pot estar relacionada amb agents externs que s’han d’evitar completament com un xampú poc adequat, locions alcohòliques, tractaments químics, etc.

No és freqüent a la infància encara que a partir dels 10 anys augmenta la seva existència progressivament fins als 20 i s'està observant que la seva incidència és cada cop més elevada, afectant aproximadament a un 50% de la població.

És important que la formulació dels xampús anticaspa tinguin un poder detergent equilibrat, ja que els que són molt agressius no n'afavoreixen l'eliminació sinó tot el contrari.

El millor per a sol·lucionar d'una vegada per totes el problema de la caspa, és que ens posem en mans d'un bon professional de confiança. 


Després d'un bon diagnòstic, amb informació dels hàbits diaris i la seva cura, passaran a analitzar el nostre cabell amb una micro-càmera d'alta resolució per examinar el cuir cabellut parant especial atenció en la sensibilitat, caspa, sèu i la densitat, tenint també en compte la sequetat, erosió i lluentor del cabell.