dissabte, 17 de maig de 2014

Reivindicant l'espai masculí

Com a resultat del meu primer post en aquest blog, m'he replantejat profundament les diferències entre homes i dones. Existeixen estudis professionals que ens confirmen que el cervell de l'home i el de la dona són diferents en alguns aspectes, però no han trobat proves concloents del seu efecte en el comportament.

Personalment crec que la distància que separava el comportament entre els homes i les dones cada vegada és més fina. 

Fa uns dies em trobava conversant amb un amic, aquelles converses que apareixen naturalment entre dos homes. Estavem parlant que com planxavem la roba, consells i, evidentment, crítiques contra les dones: que si les dones no estenen bé la roba, que si no fa falta planxar, etc. (el mateix que suposo feu les dones....). 

foto
El més curiós de tot va ésser el moment en què un tercer home es va acostar i d'una manera natural es va involucrar en la conversa. Aquest petit fet és el que em demostra l'evolució masculina: hem incorporat en el nostre comportament accions que abans ens estaven vetades culturalment.

Segons alguns llibres, si analitzem el nostre comportament actual, ens estem feminitzant. Fins i tot per alguns relats de lectura fàcil els homes que hem evolucionat més ens arribem a classificar com a homosexuals. Tot pel fet que sabem planxar, cuinar, rentar roba, etc. Estic d'acord que hem aportat a la nostra conducta trets històricament femenins, però penso que és fruit de l'evolució natural de la nostra societat.

El que em preocupa és que les dones us pugueu pensar que som com vosaltres. Això NOOO!!!! Som diferents i des d'aquí reivindico l'espai masculí. 

foto
Aquest espai pot ser molt divers segons l'home. Existeixen molts espais on podem defensar la nostra masculinitat: fent un cafè/cerveseta amb els amics, veient futbol, anant al gimnàs, etc. Un lloc on podem parlar, criticar, parlar del sexe contrari, sense cap mena de tabú... Heu de pensar que no fem cap mal a ningú, i la major part de vegades, després de parlar de quelcom típicament masculí (futbol, dones, etc) acabem parlant de nens i tasques de la casa.

Per sort ja sou moltes les dones que enteneu aquesta evolució i la compartiu amb nosaltres, fins i tot l'altre dia una amiga em deixava anar la frase típica de: "Això és cosa de dones…" reconeixent que els homes i les dones som iguals però sempre existiran trets diferenciats, els hem d'acceptar i gaudir, és el que aporta riquesa i divertiment en la relació d'ambdós sexes.

En resum, crec que existeixen maneres de diferenciar entre homes i dones: el primer és l'antropològic, el real sorgit del canvi estructural de la societat, de l'aparició de la classe mitjana, de la terciarització de l'economia, etc. que ha fet que, d'entrada, els homes i les dones puguem optar a uns mateixos llocs de treball i a unes mateixes responsabilitats, i per tant a què es reclamin els mateixos drets per uns que pels altres.

foto
La segona manera de diferenciar-nos és en el comportament, som diferents i reivindiquem el nostre espai de masculinitat, podem fer el mateix que vosaltres, però evidentment serà d'una manera diferent, serà a la manera masculina. Podem fer qualsevol cosa que històricament era femenina, però heu de tenir en compte que el resultat serà diferent, ni millor ni pitjor, simplement diferent... 

Post de:
 
David Catà
Emprenedor, Expert en Comunicació i Màrqueting.
Pare de dos fills.
Per a més informació podeu visitar el seu blog Enredat a la xarxa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...