dissabte, 31 de maig de 2014

Excursió en família... a Montserrat!

Fa uns dies vam decidir fer una escapada a Montserrat ja que feia molts anys que no hi havíem estat i era l'excusa ideal per fer moltes fotos per a l'instagram! ;)


El massís de Montserrat, declarat Parc Natural l'any 1987, ens apareix de cop, com per art de màgia enmig del paisatge que l'envolta. De sobte s'enlaira bruscament fins als 1236 m sobre el nivell del mar amb unes característiques úniques que van inspirar el seu nom (muntanya serrada).

Hi podeu pujar en cotxe, cremallera o aeri.

Nosaltres vam optar per l'aeri ja que t'ofereix unes vistes espectaculars.


Un cop a dalt és de visita obligada passar-nos per la basílica i també entrar al museu que acull obres de Caravaggio, Renoir, Picasso i Dalí. També podeu visitar l'Espai Audiovisual "Montserrat portes endins" on podreu fer un recorregut virtual per descobrir l'interior del monestir benedictí. 


Es poden fer molts recorreguts i itineraris per la zona i molts d'ells aptes per fer amb la mainada.

Hi ha dos funiculars:  el de Sant Joan i de la Santa Cova, construits l'any 1918 i 1929,  amb l'objectiu de transportar els visitants fins als llocs més emblemàtics de la muntanya, com són l'ermita de Sant Joan i la Santa Cova on, segons la llegenda, va ser trobada la imatge de la mare de déu. 

Nosaltres vam optar per anar a la Santa Cova:

La ruta comença baixant unes escales just al costat de l'estació del cremallera.

Podeu optar per fer la primera part amb el funicular de la Santa Cova que baixa superant un gran pendent. Us ho recomanem sobretot si aneu amb nens ja que sinó a la tornada trobareu una forta pujada.


Un cop a baix, cap a la dreta hi ha un camí que en uns 20 minuts us durà a l'església edificada al voltant Santa Cova. Durant tot el camí guadireu d'unes magnífiques vistes.


La passejada per l'interior ens mostra una petita cavitat excavada a la roca presidida per la imatge de la mare de déu de Montserrat. Al fons hi trobareu un petit claustre, sempre amb les finestres obertes...


A més, a Montserrat hi trobareu restaurants, autoservei, bar, cafeteria i una zona de pícnic ubicada al Mirador dels Apòstols des d'on es pot apreciar una espectacular vista de la Santa Cova i la Vall del Llobregat. Si fa un dia clar podeu arribar a veure Barcelona i el mar.


També hi trobareu un mercat artesà i de productes locals els caps de setmana i festius. 

A part de la seva vinculació religiosa i màgica, Montserrat té un fort lligam amb la cultura catalana i és un lloc espectacular i de bellesa única. 


No deixeu d'anar-hi! Els seus paisatges no us deixaran indiferents!

Recursos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...